Aktualno

Križevci konstituirali vijećničke odbore

Gradsko vijeće grada Križevaca konstituiralo je vijećničke odbore. HDS je u njima zastupljen sa sedam članica i članova. Uz vijećnike, Ivicu Švagelja, Jadranku Stručić i Branka Hrga u odbore su izabrani Mateja Forjan, Milica Đurđić i Željko Jurković. HDS u Gradskom vijeću Križevaca djeluje kao oporbena stranka koja će svojim djelovanjem poticati gradsko vodstvo na donošenje što kvalitenijih odluka uvijek imajući na umu prvenstveno građane.

Novi ogranak u Sesvetama

Na Osnivačkoj skupštini HDS-a GČ Sesvete izabrano je čelništvo Ogranka:

Ilija Stipić - predsjednik

Kata Zlatec - dopredsjednica

Šimun Dodig - dopredsjednik

Davor Đurinić - tajnik

Josip Dodig - blagajnik

U Nadzorni odbor izabrani su:

Ivan Stipić, Stjepan Brnić, Biserka Žeželj

 

 

Osnivačku skupštinu su podržali i prigodnim se riječima obratili: Goran Dodig, predsjednik; Branko Hrg, saborski zastupnik; Davor Vukmirić, povjerenik za GZ, Mario Kurtović, povjerenik za Zagrebačku županiju; Ivica Mršić, povjerenik za GČ Brezovica.

HRVATSKA DEMOKRŠĆANSKA STARNKA (HDS) – SVE JAČA POLITIČKA SNAGA NA HRVATSKOM DESNOM CENTRU

U punoj dvorani Društvenog doma u Općini Križu dana 30.ožujka 2017. godine prof.dr.sc. Goran Dodig je održao političku tribinu o aktualnim političkim temama i društvenim kretanjima u Republici Hrvatskoj s posebnim osvrtom na globalne procese koji imaju izravni i neizravni učinak na društvena i socijalna kretanja u Hrvatskoj. U vrlo nadahnutom i emotivnom izlaganju prof.dr.sc. Goran Dodig je kao političar i psiholog do samih detalja raščlanio sve važnije globalne trendove i kretanja i kakav je njihov učinak na mladu hrvatsku demokraciju, bankarski sustav, kao i na sveukupnu hrvatsku društvenu zajednicu.

U općini Sv. Petar Orehovec osnovan ogranak HDS-a

Članovi ogranka HDS-a općine Sv. Petar Orehovec

Križevci, 26. ožujka 2017. - Božo Fiket predsjednik je novoosnovanog ogranka HDS-a općine Sv. Petar Orehovec, tajničke poslove obavljati će Lidija Nemčić, predsjednica udruge "Orej", a Denis Belani predsjednik je nadzornog odbora.

Ogranak je sastavljen isključivo od mladih ljudi, željnih stanovnicima općine ponuditi nove ideje i programe. Općina Sv. Petar Orehovec ima mogućnosti i potencijala za povlačenje sredstava iz EU fondova i raznih fondacija, na čemu će se bazirati i program HDS-a za lokalne izbore.

Križevci: Sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima

Četiri stranke potpisale sporazum o zajdničkom nastupu na lokalnim izborima.

Križevci, 18. ožujka 2017. godine – Predstavnici četiri stranke potpisali su u Križevcima Sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima za Grad Križevce.

Tim sporazumom definirani su načini izlaska na lokalne izbore za gradonačelnika i njegove zamjenike. Sporazum su potpisali predsjednik Gradske organizacije Hrvatske demokršćanske stranke Križevci i povjerenik za kontinentalnu Hrvatsku Branko Hrg, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Križevci dr. Mato Devčić, predsjednik Ogranka stranke MREŽA nezavisnih lista za Grad Križevce Hrvoje Gužvinec te v.d. predsjednika Županijske organizacije HSLS-a Koprivničko-križevačke županije Robert Banek.

Razgovor: prof. dr. Goran Dodig - Vojni rok i više nego dobrodošao

Odakle mladima uopće pravo da kažu da bi u slučaju novog rata sjeli u prvi avion i napustili zemlju Foto Božidar Vukičević / HANZA MEDIA

O tome da ili ne vojni rok i po kojemu modelu, razgovarali smo s prof. dr. Goranom Dodigom, poznatim psihijatrom i saborskim zastupnikom.

- Vojni rok apsolutno da. I to vojni rok od četiri mjeseca, što bi bilo dostatno da se nauče osnovne vojne vještine. Predlažem da se ta četiri mjeseca priznaju u radni staž, kako to ne bi bilo “izgubljeno vrijeme” i da služenje vojnog roka bude “olakšica” pri zapošljavanju - kaže dr. Dodig.

Zanimalo nas je i njegovo mišljenje o tome je li ukidanje obvezog služenja vojnog roka u HV-u bio dobar ili loš potez?

Hrg osnovao ogranak HDS-a u Križevcima

Križevci, 28. siječnja 2017.
Većina članova nekadašnjeg odbora križevačkog HSS-a sinoć je pristupila HDS-u. Odazvali su se pozivu svojeg gradonačelnika i saborskog zastupnika Branka Hrga i njegovog zamjenika Ivana Vuka i osnovali ogranak HDS-a. Vođenje ogranka u pripremi za lokalne izbore preuzeo je osobno Branko Hrg, inače povjerenik HDS-a za kontinentalnu Hrvatsku. Osnivanjem ogranka u Križevcima HDS je započeo aktivne pripreme za lokalne izbore na kojima, zajedno sa partnerima očekuje pobjedu.

Čakovec: Na lokalne izbore zajedno izlaze HDS i HRAST

Na svibanjske lokalne izbore u Međimurskoj županiji zajedno će izaći Hrvatska demokršćanska stranka i Hrasta-pokreta za uspješnu Hrvatsku.

Rezultat je to Sporazuma kojeg su danas popodne u dvorani Centra za malu privedu potpisali mr. sc. Hrvoje Šlezak, predsjednik Međimurske podružnice Hrasta-pokreta za uspješnu Hrvatsku i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, i mr. sc. Franjo Cimerman, član predsjedništva HDS za Međimursku županiju te član Velikog vijeća HDS-a.

Stranice