Čakovec: Na lokalne izbore zajedno izlaze HDS i HRAST

Na svibanjske lokalne izbore u Međimurskoj županiji zajedno će izaći Hrvatska demokršćanska stranka i Hrasta-pokreta za uspješnu Hrvatsku.

Rezultat je to Sporazuma kojeg su danas popodne u dvorani Centra za malu privedu potpisali mr. sc. Hrvoje Šlezak, predsjednik Međimurske podružnice Hrasta-pokreta za uspješnu Hrvatsku i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, i mr. sc. Franjo Cimerman, član predsjedništva HDS za Međimursku županiju te član Velikog vijeća HDS-a.

Tome je prethodila konferencija za novinare na kojoj su govorili Ladislav Ilčić, prof., predsjednik Hrasta, Branko Hrg, saborski zastupnik HDS-a i koordinator HDS-a za sjeverozapadnu Hrvatsku te potpisnici Sporazuma. Tom činu su svjedočili Đuro Bel i Bruno Matotek, gradski vijećnici HDS u GV Grada Čakovca. Razmatra se mogućnost potpisivanja u još nekim lokalnim jedinicama, a ostaje otvorena mogućnost priključenja i drugih stranaka.

Branko Hrg je izrazio radost potpisivanja prvog sporazuma za lokalne izbore te je izrazio osobni stav kako će se taj proces nastaviti i u još nekim dijelovima Hrvatske da bi u konačnici povećali broj svojih vijećnika i dužnosnika u lokalnim sredinama kako bi dali svoj doprinos u stvaranju boljih uvjeta života ljudi u svim dijelovima Hrvatske.

‘Vama želim uspješnu suradnju, a mi smo otvoreni za proširenje sporazuma i sa ostalim strankama ovog našeg svjetonazora i vjerujem da ćemo kao takvi biti prepoznati i polučiti dobre rezultate u jedinicama lokalne samouprave i u Međimurskoj županiji’, naglasio je Hrg.

Odgovori