Iz drugih medija

SD prenosi: Dodig ostaje na čelu HDS-a

 

Goran Dodig ostaje i naredne četiri godine na čelu Hrvatske demokršćanske stranke (HDS), jednoglasno su odlučili stranački izaslanici na 3. izbornom saobru, održanom u subotu u Zagrebu. Odazvalo se 90 posto izaslanika kojima je dosadašnji predsjednik podnio izvješće i zatražio povjerenje za novi mandat. HDS ima dva saborska zastupnika (uz Dodiga, tu je i Branko Hrg) te čini parlamentarnu većinu.

Vijest prenosi Slobodna Dalmacija.

VL prenosi: 'Žena s plaćom od 3000 kuna koja radi i nedjeljom ne može biti sretna'

Koliko situacija u društvu utječe na nezadovoljstvo, egzistencijalnu ugroženost, a time i na zdravlje građana? Psihijatar prof. Goran Dodig ističe da i politička i gospodarska situacija stvaraju tjeskobu kod ljudi.

– Stvorili smo sliku potrošačkog društva i konzumerističke ciljeve koji su nas zarobili, pa mladi čovjek mora odmah imati posao, stan, auto, ali ako s fakultetom ode u Irsku raditi kao konobar, što nam se događa, ništa nije dobio. Ulaskom u EU pasivizirali smo intelektualnu i mentalnu energiju očekujući da će nam EU sve riješiti. Ako ne možemo proizvesti mobitel, možemo mrkvu, ali zato moramo reći uvoznom lobiju “dosta”.

Šibenik.in prenosi: Turčinov izabran za potpredsjednika HDS-a: 'Sve je lakše kada imate ljude u vlasti i na pozicijama'

Osim Turčinova, potpredsjednici će biti i Jozo Rogošić te Davor Vukmirić, a za zamjenika predsjednika izabran je Branko Hrg. Glavni tajnik ostaje Petar Kaćunko, priopćeno je iz HDS-a čija dva saborska zastupnika Dodik i Hrg pripadaju HDZ-ovoj parlamentarnoj većini.