PODRŠKA SKUPU "HOD ZA ŽIVOT"

Ovim putem želimo izraziti svoju podršku pro-life aktivistima koji su se okupili  na skupu ''Hod za život'' za dostojanstvo svakog ljudskog života. Slaviti život i zalagati se za temeljne ljudske vrednote ne samo da je poželjno nego i nužno.

Osuđujemo svaki medijski linč na osobe koje se zalažu za kulturu života u javnom diskursu.  Licemjerno je od onih koji se pozivaju na demokraciju, ljudska prava i slobode jednima braniti, a drugima odobravati mirne ulične prosvjede. Krajnje je vrijeme da se pobrinemo i stvorimo neophodne socioekonomske i kulturne uvjete koji će pridonijeti jačanju obitelji i prihvaćanju dara života. Krajnje je vrijeme da ženama i majkama omogućimo bolju zaštitu i fleksibilno radno vrijeme, da zaustavimo svaki oblik nasilja nad ženama i diskriminaciju.

Potrebno je mijenjati abortivni mentalitet u našem društvu koji daje pravo jačemu da gazi slabijeg. Ne možemo vrijednosti ''imati'' staviti ispred vrijednosti ''biti''. Demokršćani se zalažu za ''ljudsku ekologiju''. Svako je ljudsko biće jednako u pravu na život i u dostojanstvu osobe i stoga se protivimo svakom napadu i obezvrijeđivanju života.  Zbog čega se diže buna ako netko drukčije misli i osjeća? Zar bi svi trebali misliti isto? Zar takva vremena nisu iza nas?

Nešto definitivno nije u redu i zato se svi skupa, i oni koji će ovih dana pružiti potporu ovom skupu i oni koji će biti protiv, trebamo zapitati, kamo ide Hrvatska i koliko smo svi skupa odgovorni za lošu društvenu klimu koja pridonosi jačanju ekstremizma, govora mržnje i novih sukoba? Zalagati se za život, znači zalagati se za mir, radost i boljitak svih građana Hrvatske.