Vijesti

Murter: Novih osamdesetak članova HDS-a

Murter, 8. ožujka 2017 - Načelnik općine Murter Toni Turčinov, sa osamdesetak članova od večeras su članovi HDS-a. Zbog neslaganja sa vodstvom HSS-a i načinom vođenja te stranke, odlučili su svoj politički put nastaviti u HDS-u.

Zadovoljstvo ulaskom novih članova na Murteru iskazali su predsjednik HDS-a i saborski zastupnik Goran Dodig i Branko Hrg. Toniju i njegovim članovima izrazili smo dobrodošlicu u HDS, stranku koja je u vladajućoj koaliciji na nacionalnoj razini, koja nema repova i koja će nakon ovih lokalnih izbora imati lokalne čelnike i vijećnike po općinama, gradovima i županijama.

Razgovor s Franom Rojnicom (HDS) u Hrvatskom slovu

Svehrvatsko okupljanje budi u nama osjećaj ponosa i zajedništva

Frane Rojnica predsjednik je Kluba Ciste Velike i prijatelja Zagreb te organizator festivala „Uz gangu i bukaru“ koji se ove godine održava jubilarni deseti put, 12. i 13. kolovoza 2016., u suradnji s Udrugom hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata. Uz nastup brojnih kulturno-umjetničkih društava ove godine pripremaju multimedijski projekt uključivanja u program uživo Hrvata diljem svijeta pod krilaticom "Okupljeni u jedno"

Milanović je prožvakao Prgometa, s MOST-om ćemo preuzeti odgovornost (VIDEO)

Gorand Dodig (HDS) - Izvor slike: Martina Cvek

Nas zaista zanimaju reforme, za razliku od Milanovića koji se tome protivi, rekao je predsjednik Hrvatske demokršćanske stranke

Predsjednik Hrvatske demokršćanske stranke Goran Dodig izrazio je zadovoljstvo detaljima o kojima ga je Tomislav Karamarko, uz ostale partnere iz Domoljubne koalicije, jutros izvijestio, budući da je u svojim razgovorima zadržao ideje iz kampanje, a to su poziv na zajedništvo i pozitivna projekcija budućnosti za Hrvatsku. 

Izvor videa: 24sata.hr

"Osim činjenice da je Domoljubna koalicija dobila najviše glasova, moramo respektirati rezultate MOST-a i kod nas u koaliciji ni u jednom trenutku to nije bila sporna činjenica. Osobno poznajem jako puno ljudi iz MOST-a koji imaju značajne funkcije. Mi ih respektiramo najprije kao ljude, a potom i kao političku opciju", rekao je Dodig.

Smatra da bi najprirodnija situacija bila da iduću Vladu formira Domoljubna koalicija zajedno s MOST-om.

"Kako i na koji način, ovisit će o našim konceptualnim razgovorima, ali znam da nismo razgovarali o kadrovskim detaljima. Dakle, Hrvatskoj je potreban ozbiljan razgovor, MOST ima kvalitetne ljude i od gospodina Karamarka danas sam vidio kako je zaključio da žele ozbiljno razgovarati, i nije mu cilj rušenje MOST-a", izjavio je Dodig.

Prema njegovu mišljenju, evidentno je da gospodin Milanović ljude pokušava doživljavati kao žvakaću gumu.

"Po tom je modelu napravio i ovaj raskol s Dragom Prgometom i žao mi je što se to dogodilo. Nas zaista zanimaju reforme, za razliku od Milanovića koji se tome protivi. Zajedno s MOST-om moramo preuzeti odgovornost za budućnost Hrvatske", zaključio je Dodig.

Tribina "Kriza kao sveopći fenomen"

U povodu 20. obljetnice oslobođenja grada i općina Jajce i Dobretići,

U sklopu bogatog kulturno-zabavnog programa, u petak, 11. rujna 2015. godine, na galeriji Doma kulture u Jajcu, u 18 sati, upriličena je javna tribina pod nazivom „Kriza kao sveopći fenomen“.
 
Predavač je bio istaknuti profesor i psihijatar iz Splita,
prof.dr.sc. Goran Dodig, predsjednik Hrvatske demokršćanske stranke Republike Hrvatske.
 
Organizator tribine je Hrvatska kršćanska demokratska unija BiH, a sam događaj je prvi konkretan plod Sporazuma o strateškom partnerstvu, potpisanog u lipnju ove godine u Splitu, između naše dvije demokršćanske stranke.
 
Osnovna misao vodilja i cilj ovog Sporazuma je međusobna potpora pri rješavanju svih pitanja, bitnih za Hrvatski narod u obje države.

Zapisnik sa 4. sjednice velikog vijeća Hrvatske demokršćanske stranke

Na temelju i u skladu s čl. 26., 27., i 28. Statuta Hrvatske demokršćanske stranke Predsjednik VV Stranke sazvao je za dan 04.srpnja 2015. godine u Zagrebu sjednicu Velikog vijeća Stranke u 11:00 sati u prostorijama „Društva Poljičana“

Domaćin G. Zdravko Vladanović pozdravio je skup.
1.         Utvrđena je nazočnost 25 članova Velikog vijeća Stranke.
Ispunjeni su uvjeti za pravovaljano odlučivanje na sjednici VV Stranke.
 
2.         Jednoglasno je usvojen predloženi dnevni red.
 
3.         Sve potrebne materijale za rad Sjednice VV Stranke vijećnici su dobili putem e-maila.
 
4.         Jednoglasno je usvojen Zapisnik VV Stranke održane u Opatiji.
 
5.         Glavni tajnik stranka G.Petar Kaćunko izvijestio VV o aktivnostima Stranke nakon zadnje sjednice VV te konstatirao da preuzete obveze s prethodne sjednice nisu ispunjene u onom dijelu kada su u pitanju osnivanja novih ogranaka.
Nadalje je izvijestio VV o aktivnostima vezanim za dogovore unutar Domoljubne koalicije s ciljem postizanja dogovora o izlasku na parlamentarne izbore. Kratko se osvrnuo i na lokalne izbore u Omišu u kojem je HDS bio u koaliciji s ostalim članicama Domoljubne koalicije. Na tim izborima nije postignut zadovoljavajući rezultat. Što se pak tiče ponovljenih lokalnih izbora u Vrgorcu HDS na njima nije sudjelovao u Vrgorcu, jer nemamo svoj ogranak. Posebno je apostrofirao da je u Splitu potpisan ugovor o suradnji sa strankom HKDU iz BiH što je bilo razmjerno dobro i medijski popraćeno.

Tibina: ''Bolesti hrvatskog društva i politike''

U Splitu će se od 22. do 30. travnja održati drugi po redu VIDIK fest, s ciljem promicanja kulturnog aktivizma i cjelovitog društvenog razvoja.U sklopu programa dana 28. travnja (ponedjeljak) s početkom u 19,00 sati održat će se tribina "Bolesti hrvatskog društva i politike" u Franjevačkom klerikatu na Trsteniku na kojem će godtovati prof.dr.sc. Goran Dodig, psihijatar i dr. Željka Markić, predsjednica udruge sudjeluju članovi udruge "U ime obitelji".

U prilogu program VIDIK festa